Læs rejsebretningen og se billederne fra dette års højdepunkt EM i FISTC i St. Ulrich am Pillersee 2006 her.


Bauerteam - Italy 2004, photo copyright by: K.H. Raubuch

photo copyright by: K.H. Raubuch
 
Se billeder & rejseberetning fra 2002/2003 HER
Se billeder & rejseberetning fra 2001/02 HER
 

Rejseberetning
Årets højdepunkter EM og VM i Italien, februar 2004

Med afrejse mandag morgen 9.2.04 startede dette års længe planlagte og ventede højdepunkt, turen mod EM og VM i Dolomitterne i Italien. 1554 km ventede forude. Bilen var pakket til sidste cm., Zander sad som en lille konge mellem alle sine og vores ting, og traileren var fyldt med glade, raske og veltrænede hunde på vej mod nye eventyr. 

9.2.04: Kl. 5 mødtes vi med mine forældre ved motorvejstilkørslen og Annette og Lars ville støde til lidt efter. Af sted mod grænsen, solen begyndte langsomt at stå op og vi fik et rigtig godt vejr til 1. dags rejse. Første luftetur var syd for Hamborg efter ca. 5 timers kørsel. Alle 15 hunde (vores 10 og Annette og Lars's 5) blev håndluftet og vi var på vejen hurtigt igen. Anden luftetur efter endnu 5 timer, vi kørte nu i enkelte snebyger men på intet tidspunkt var det noget der sænkede turen. kl. ca. 16.30 var vi fremme ved Schlüsselfeldt. Dette var vores planlagte overnatningssted 980 km syd for Finderup og beliggende mellem Würzburg og Nürnberg. Her er der gode forhold for hundene i en gård bag Gasthauset. Hundene ud på stakeouterne, aftensmad og så var det tid til at finde vores værelser (det var 3. gang vi boede her) en dejlig aftensmad menu og afslapning. 

10.2.04: Tirsdag, morgenmad buffet kl. 7 og af sted igen, med ca. 575 km tilbage. Igen en dag med fint føre, sol og frostvejr. Kl. ca. 15 var vi fremme i Auronzo (864 m. højde) ved vores lejlighed for de næste 14 dage. Dejlig sne, sol og smukke bjerge var overalt omkring os. Hundene var glade og vi fik os alle indlogeret. Vel fremme, efter heftig bjergkørsel på snoede og spændende op og ned kørsler de sidste 60 km mod byen!

11-12.2.04: Vi startede onsdag med at køre de ca. 12 km til Palus San Marco (1112 m højde) hvor løbet skulle afvikles. Her var alt så godt som klart, stakeout pladserne var markeret op så vi fandt hurtigt Danmarks 2 pladser og så var det sporet det gjaldt. Jan Erik, Lars og Peter trak i vandrestøvlerne og gik ruten på de 8,5 km i skoven og bjergene. I mens hyggede vi tøser og Zander os i sneen og solen med hundene. Meget spændende og teknisk spor var vist kommentaren da vi fik 3 trætte mænd hjem igen. 
Torsdag var dagen for veterinær, hunde og musher pas tjek samt 1. møde for team leaderne fra hvert land med løbsledelsen. Annette og jeg gik til mødet, hvor vi fik spor information og startlisten at se. Jan Erik skulle starte C klassen med 52 startende med 1 min. interval! I alt var der 190 startende spand i løbet! Alle mushere og handlere blev opfordret til at følge åbningsceremonien i Auronzo samme aften kl. 18. Der var arrangeret busafhentning fra pladsen til byen hvor der var fanepræsentation og orkester optog gennem byens gader til byens isstadium, hvor ceremonien skulle foregå afsluttet af stort festfyrværkeri. Alle ville herefter få deres pose med startlister, indgangskort og nr. veste, hvid til musheren gul til handleren. Alle deltagere fik i gave af byen en fleece hue og et halstørklæde samt en nøglesnor. Et rigtigt flot arrangement!
 
Bauerteam - Italy 2004, photo copyright by: K.H. Raubuch
EM I AURONZO ITALIEN FISTC
13-14-15/2 04: Fredag var Jan Erik noget nervøs, alt var planlagt og klar. Skiene var vokset med det rigtige voks!! Vi tog hundene op til start i håndliner da der var et stykke at gå. Jan Erik fik en god start og så var løbet åbent, for C klassens vedkommende. Stopuret løb, samtidig med at vi skulle huske Lars's starttid så også han og hundene kunne komme godt af sted! 
Jan Erik kom flot i mål, nu ikke helt tilfreds da Thor havde travet flere steder og mest nydt sin 1. slædeløbstur. Tid 20,54,1. (7. plads og Lars nr. 38). Satsningen var vores så håbede blot på yderligere koncentration og styrke fra hans side de næste dage. Hjem og vokse Danler ski og meder og slappe af. 

LØRDAG var Jan Erik mere rolig og klar til dagens heat. Hundene var helt klar og fik igen en rigtig god start. Thor viste her en noget bedre præstation og koncentration, hvilket også ses af vores tid som var løbets 2. hurtigste tid 21.12.0. (4. plads). Happy, I Run og Maxim var alle flyvende trods noget tung sne og løse huller på sporet. (Lars nr. 38) En rigtig god dag!

SØNDAG var vi alle meget spændte da der var 54 sek til 1. pladsen, 48 sek til 2. pladsen og 17 sek til 3. pladsen! Alt kunne stadig ske. Igen fik Jan Erik og hundene en rigtig god start og et godt gennemløb uden problemer. Thor udviklede sig rigtig godt og alle hundene fløj nu afsted og ydede til deres yderste. Dagens hurtigste gennemløbstid var hjemme!! 20.22.0 Desværre ikke nok til 3. pladsen. Noget skuffede var vi, men hundene havde gjort det godt! Bare vi kunne køre en dag mere… Lars sluttede som nr 37. 
Men så kom vores gode ven Franco Mannato præsident for FISTC og sagde tillykke med bronzemedaljen, hvilket jeg slet ikke forstod! Jan Erik var nu ude og træne vores 4 hunde der ikke var blevet rørt til løbet og Morris skulle med for 1. gang - Lars var gået ud af ruten med ham i håndline - så hvad var nu det?? Han fortalte nu at alle vinderne af samtlige klasser var udtaget til doping kontrol, og at Willi Gregor fra Schweiz vinder af C var blevet frakendt sin guldmedalje pga. at han havde givet en af sine lederhunde smertestillende medicin for ledømhed og skade i det ene forben!!! Så vi vandt bronze medalje med kun 30,9 sek til 1. pladsen. Jan Erik kiggede noget da han kom tilbage fra træningsturen og vi alle sagde tillykke, der gik nu noget tid inden vi helt forstod det! Men bronze medaljen var vores og Morris var nu blevet en rigtig slædehund som løb rigtig flot på sin 1. træningstur. Det skulle fejres!

Tak til FISTC for et super godt arrangeret løb, hvor alt bare klappede. Der var en god stemning på stakeout pladsen og vi fik noget hundesnak med nye og gamle venner.
Et nogenlunde pistet spor (pga. svingende temperaturer) med mange svære og tekniske detaljer. FISTC's autoritet blev bevist, ved fredag at udelukke en hund af Martin Prelog's fra Tyskland (C1) da den ikke var racetypisk og ikke kunne fremvise en veldokumenteret stambog. Herefter de grundige dopingtests af vinderhundene med kendsgerning at dopingproblemerne desværre også nu er kommet til slædehundesporten! Vi kan forvente at der for eftertiden bliver taget mange flere stikprøver ved disse typer arrangementer!
HUNDEFERIE I AURONZO
16 til 24/2 04: Mandag kørte vi alle en tur til Borca de Cadore og Cortina for at se på forholdene og finde det sted vi skulle bo de sidste 7 dage med Jan Eriks forældre.
Tirsdag 17 drog Annette og Lars samt mine forældre så mod Danmark efter en uges hundeferie. Nu havde vi en uges ferie alene med hygge og hundetræning på programmet. Træningen foregik i Palus San Marco men var med udkørsel fra den slædehundeskole www.sleddog-italia.it der var her (lige ved siden af løbspladsen). Deres spor på 2, 5, 8 og 12 km måtte vi benytte før kl. 10 om formiddagen og efter kl. 16 da de ellers havde turistkørsel på programmet. Igen nye spændende spor med "frit fald" nedkørsler og skarpe smalle kurver til skoven. Vi mødte her utrolig rare mennesker der var meget hjælpsomme og de gav gerne en tur på snescooteren den 1. dag for at bese sporet. Vi var ca. 8-10 hundespand der lå i "træningslejr" her op til Cortina VM løbet. Masser af hygge på stakeout pladsen som nu var rykket helt op til skolen. Zander og Jan Erik fik også tid til at bygge en rigtig sne iglo og Zander trænede bravt på sin børne OT slæde. Dog mest uden hunde men god pendler teknik når man også langt med!

Byen blev rigtig undersøgt for gode butikker, vi boede kun 200 m. fra hovedgaden i en stor lejlighed på 1. sal. Hundene stod også på stakeout på 1. sal, hvilket vil sige masser af skridt for handlere ved hver luftetur! Rigtig god motion i 14 dage! Bilerne og traileren stod i en stor p-kælder. Vi fandt byens gode kælkebakke til Zanders bobslæde. Vi faldt rigtig godt til i Auronzo og følte os velkommen med vores 10 hunde! Vi håber at vende tilbage engang…

TIRSDAG 24:
Ved middagstid fik vi os pakket færdig til at rejse fra Auronzo og mod Borca De Cadore en tur på ca. 40 km. Det havde nu sneet kraftigt næsten en uge, hvilket kunne ses overalt så vi droppede tirsdagstræningen for i stedet at komme over mod Borca i en fart. Jan Eriks forældre skulle mødes med os der, efter de havde været så uheldige at køre i stykker med bilen mandag kun ca. 100 km nord for Auronzo! Bilen døde pludselig, diselpumpen var stået af i deres næsten nye 4 hjulstrækker! Bilen kom på værksted ca. 190 km syd for Cortina så de fik en (lille Suzuki Alto på sommerdæk) lånebil i stedet for og kunne hente deres torsdag når reservedelen var kommet og bilen var lavet! 
Vi fandt vores bjerg skihytte som lå rigtig flot og snart var familien samlet. Det var rigtig dejligt. Hundene (og handlere) havde luksus forhold her. Hundene stod lige udenfor huset rundt om traileren mellem nogle store grantræer. 

ONSDAG kørte vi en tur op til Cortina ca. 20 km nordpå (30 min. kørsel) for at bese løbsområdet og finde vores stakeout-plads. Snekæder var nu standard på Kia'en. På pladsen var der nu også kommet betydelig mere sne, men der var ryddet en hel "motorvej" med start og mål i hver sin ende og midt for var der ryddet en stor aflang plads til stakeout plads. Her var der sat skilte op med landenes pladser, og vi skulle være ca. midt på vejen sammen med Sverige. Vi fik sat afmærkning op ved vores plads og kørte så hjem igen da der ikke var sat skilte op endnu på sporet så Jan Erik kunne bese ruten på 7,5 km. Hjem og vokse, vokse og vokse.TORSDAG
Kl. 13 skulle alle mushere være på pladsen for veterinær kontrol. Vi ankom i god tid men hov vores pladser var væk. Pga. pladsmangel fra alle sider havde man bare rykket vores skilte op og rykket vores plads mindre! Nina og Sven Plesner var ankommet og havde set at der stod en stak pløkker med afmærkning om samt danske flag. Vi måtte nu bakke traileren helt ind i bunden af pladsen for at kunne have hundene rundt om traileren. Men der skulle jo også være plads til Marie og Helen Isralson. De holdt så foran os med en kæde spændt ud mellem bilerne. Startlisterne var ikke færdige de ville blive delt ud ved aftenens teamleader møde kl. 17 eller senere. Nina var meget hjælpsom og var teamleader både for Danmark og Sverige da vi jo havde et stykke at køre frem og tilbage. 

Veterinær tjekket bestod i at man så papirer samt scannede for chip på 1 hund pr. spand, der var ingen der undersøgte noget om hundenes sundhed.

Jan Erik valgte at køre ruten på ski da man ikke måtte betræde sporet. Konklusionen var et mindre teknisk spor, men med to overkørsler af stor offentlig vej, hvor der på løbsdagene ville blive udlagt måtter. Men ellers op - op - op ad bjerget og spændende nedkørsler. Ruten var kun 6,5 km på Maries GPS. 

Bauerteam - Italy 2004, photo copyright by: K.H. Raubuch

Kl. ca. 20 SMS'ede Nina så vores starttid og at vi skulle starte som nr. 6 i C klassen med 40 startende spand med 2 min. interval.

VM I CORTINA ITALIEN WSA
27-28-29/2-04, Fredag: Vi ankom inden kl. 9 til pladsen for endnu engang at se at der holdt en på vores plads. En tysk/østriger havde bakket sin trailer ned i bunden af Danmark/Sveriges plads for her var jo plads trods skiltet! Efter info fra Nina om at han var informeret om at skulle flytte sig og heftig diskussion med ham fra deres og vores side, valgte vi at bakke ned ved side af ham. Han skulle nu ud at køre pulka så vi fik vores hunde ud og ville vente til han kom tilbage og så finde løbsledelsen. Det klarede nogle hollandske venner fluks da de trak hans trailer op på vejen og der blev igen plads til Helen og Marie også. Tiden kom og vi skulle starte, Sven og Jan Erik's far hjalp til og Jan Erik fik en god start. Spandet var nu sammensat af Happy og I run samt Maxim og Czar. Gnisten var ikke som den plejede at være mente Jan Erik, da han kom i mål og han havde set at hundene havde travet op ad den lange stejle bjerg opkørsel. Flere steder virkede hundene brugte. Tiden viste alt en 15 plads efter 1. gennemløb. Vi var noget nede og hundene var overhovedet ikke spor trætte efter løbet. En rigtig slappe dag. Havde vi nu været for længe væk? Sneen væltede ned hele dagen og fredag aften var der så åbningsceremoni. Vi valgte den fra pga. vores lange vej til Cortina og fordi det først var kl. 19 Zander ville nok blive for træt. Vi var alle trætte efter en kold dag så efter en god middag i hytten blev Zander puttet, vi hyggede og Jan Erik voksede slæde. Sven ringede vores starttid samt endelige placering til os kl. 21.30 da der ingen tider var at finde på pladsen om dagen.

LØRDAG: 
Igen ud på pladsen inden kl. 9, hundene ud og ind igen, hjælpe Sven godt af sted med hans åben-spand, Sven lå nu nr. 3 da Petra Nölle havde trukket sit spand ud af løbet. Det næste var Nina, der skulle af sted. Så blev det Jan Erik's tur - i dag var der kun 1 min. interval mellem starterne, hundene virkede mere vilde og opsatte. De kom igen godt af sted og rigtig flot i mål. Jan Erik hentede et spand på ruten og overhalede ham, tiden var bedre kunne vi se på vores stopur. Igen vente på tider. 
Jan Erik lå nu nr. 12. Vores hunde var vågnet op igen, dejligt. Vores mål var nu en top 10.

SØNDAG:
Igen ud på pladsen og hjælpe af sted og så vente på de første verdensmestre kom i mål. Sven vandt bronze og Marie Isralson vandt sølv stort tillykke. Jan Erik kørte dagens 7. bedste tid og rykkede op på 10. pladsen. Det bedste af alt var at hundene gjorde det godt og var glade igen. Vi var godt tilfredse med resultatet nu konkurrencen var hård. Vi er nok blevet lidt klogere mht. at rejsen kan være for lang samt 2 så krævende løb kan sætte sine spor. Derfor vil vi i fremtiden kun prioritere 1 så stort løb. 
Præmieoverrækkelsen var først kl. 16-16.30 så vi valgte at sige farvel og køre hjem til hytten for at begynde at pakke alt vores grej sammen så vi kunne vende snuderne hjemad mandag morgen.

Bauerteam - Italy 2004, photo copyright by: K.H. Raubuch


MANDAG
1.3.04: Kl. 8.15 kørte vi ud af Borca De Cadore med 1580 km forude. Turen gik rigtig godt vi kom hurtigt opad men uheldigvis kørte vi ind i en stor kø nord for München, 1 time og 20 min. holdt vi så her! Kl. 17 var vi ved Schlüsselfeldt og vi besluttede os for at vælge vores vante Gasthaus. Hundene kom ud og blev luftet og fodret, vi fik handlet lidt ind og så fik vi en kæmpe oksebøf og hyggede på værelserne. 

TIRSDAG 2.3.04: Kl. ca. 8.00 afgang mod nord. Det havde sneet meget om natten og været kaos på motorvejen. Heldigvis var det meste ryddet væk men vi måtte køre de første 300 km i slud/regn og gråvejr. Hundene lå godt i traileren i rent halm.

Endelig hjemme i Finderup kl. 19.00 til et opvarmet hus med flag udenfor og mad i køleskabet. Mange tak til familien for en rigtig god tur og masser af hjælp.


Vi glæder os til nye eventyr med jer alle næste år. Måske en tur til Åsarna eller som Jan Erik håber på en tur til Donovaly, Slovakiet til VM i FISTC. 

Se billeder & rejseberetning fra 2002/2003 HER
Se billeder & rejseberetning fra 2001/02 HER

Denne side er sidst opdateret: 21. marts 2004/lf