Om os... 

Birgitte Bauer Pedersen
Birgitte, født 29/8-1972, er Jan Erik's 1. hundehandler og medhjælper. Jeg kører ikke så meget løb med hundene, jeg nyder at hjælpe og jeg synes at det går alt for stærkt med hundespand og vogn, så hvis jeg vover mig ud til løb er det i cykelklassen, hvor jeg deltager med vores 2 ældste hunde eller dem der bliver fravalgt af Jan Erik på løbsdagen. Jeg har det godt med at alle hundene bliver budt at komme ud at løbe og deltage i weekend-races. Vi har altid alle hundene med os. Måske har jeg en fremtid som musher i børneløb med Zander eller Zara. Her må vi jo køre med op til 3 hunde forspændt vognen eller slæden. Så engang når der bliver gamle hunde nok og når børnene er med og gerne vil deltage så kommer vi stærkt igen.
Min lidenskab er familien, hjemmet og vores Siberian Huskies og jeg nyder de gode ferier og løb det bliver til på en sæson.

Jan Erik Bauer Pedersen
Jan Erik, født 17/3-1968, er den der kører alle løbene med hundespandet. Jeg er vild med at arbejde med hundene og jeg får tit bonus for anstrengelserne, med gode resultater i løbene. Vi træner op til 5 gange om ugen i vinterhalvåret. Der er en utrolig respons fra hundene og tilbyder du dem noget godt yder de ofte tilbage med over 100%. Alle vores hunde er trænet op fra helt små hvalpe, så vi ved præcis hvad de består af, vi kender hinanden...
Jeg nyder når alle hundene yder deres bedste, og mit mål er at træne efter dette. Et hundespand er aldrig hurtigere en spandets langsomste hund! Derfor er det en toppræstation at få hele hundespandet til at arbejde homogent. Vi gør meget ud af at se på hundene, hvorfor vi også tit undgår skader. Vi prøver på at tilpasse træningsdistancerne efter vejret og vi ser meget på luftfugtigheden. Mit must som hundekører er at hundene skal være vandet rigtigt. Ellers kan du aldrig kræve meget af dine hunde. Nu jeg er blevet far er der blevet lidt mindre tid til hundene, men jeg prøver på at være en god far for begge parter. 
Jeg er uddannet blikkenslager og VVS montør og jeg har siden, arbejdet indenfor faget i Varmeforretningen Hobro A/S. De er gode til at afse mig lidt tid i vinterhalvåret til ekstra hunde feriedage. Firmaet er også blevet en af vores sponsorer.

Zander Bauer Pedersen
Zander der er født d. 5/11 1999. Han har været med på hundeløbsferie siden han var 1 år, da var han med i Åsarna i Sverige til Nordisk Mesterskab 2001. Siden er det blevet til en tur til Auronzo i Italien for 3 1/2 uge og VM i Werfenweng i Østrig og NM i Åsarna i Sverige igen. Det er godt at havde mormor og morfar med, når vi skal køre løb med hundene, de er gode handlere og børnepassere. Zander elsker hundene. Han har allerede de fleste ting på rygraden. Når der skal trænes, er han klar og vil gerne med på motorcyklen eller vognen. Han er en kanon god hjælper for os når vi træner alene og vi også skal holde øje med Zara i barnevognen. Zander tager med Jan Erik på træningsturen på crosseren. Hvalpene forguder ham, han er altid med på noget sjovt. 
Zanders fremtid er åben og han vælger selv om det bliver hundeløb eller en anden sport der trækker. Zander deltager gerne i hundeløb i klassen børn II, hvor han kører for at vinde!
Glem ikke at besøge Zanders helt egen side!!

Zara Bauer Pedersen
Zara er født d. 12/8 2004. Hun er et rigtig lille livsstykke med sine helt egne meninger. Zara elsker hundene og at være ude. Hun skal med på sin første hundeferie til februar når vi skal til St. Ulrich am Pillersee og deltage i EM. Zaras fremtid tegner til at blive med masser af fart og udfordringer. Så måske har vi en ny lille hundekører her? Hun er hele familiens lille skat og vildbasse!!

Hjælpere
Gennem de sidste sæsoner har vi trænet sammen med Lars Bundgaard og Annette Hansen, som er Birgitte's søster og svoger. De kommer forbi med deres hunde i det omfang de har tid. Inge og HP (Peter), Birgittes mor og far er tit med på hundeløbsferier, de er vilde med sporten og det sociale fællesskab der følger med. Det er dejligt at kan få en hjælpende hånd til træning og hjælp til start ved løb. Dette har selvfølgelig også gjort det muligt, at vi kan bevare overblikket ved årets vigtige løb, og det betyder meget at det er nogen der kender os og vores hunde.

Det hele startede i 1991
I 1991 købte Jan Erik og jeg vores første Siberian Husky, Zacco! Vi valgte hund efter udseende, sind og temperaments type. Vi skulle bare have en familiehund. Vi havde problemer med fodring, flere dage kunne der gå uden at han rigtig spiste noget når han "selvfølgelig" selv ville, så vi fik et godt råd om at købe en hund mere så der var konkurrence om maden. I 1992 købte vi Nanoq, og så gik det hele straks bedre, der var en til os hver at gå tur med om aftenen og de ustabile fodringer blev til fodringer på klokkeslæt og med sultne hunde. Hundene nød godt af hinandens selskab, det var tydeligt at se. 
Så blev det tid for Gludstedløb og vi havde hørt lidt løst om det, så vi ville ned og se hvad vores hunde reelt kunne bruges til, udover at flænse tøjdyr, spise potteplanter og jagte naboens høns. Vi havde ingen hunde med, og vi frøs som bare pokker, men det var en kanon oplevelse. Hundene var glade, folk vældig snakkesalige og det hele var meget spændende og nyt for os. Vi fik en del tips mht. hundegårde og andet godt med hjem.

Fam. Bauer efter Gråsten 2002

Der gik ikke mange dage så havde Jan Erik svejset en lille vogn sammen, med cykelstyr og på ca. 20 kg. Vi boede på dette tidspunkt i en stor lejlighed i udkanten af Vebbestrup med marker omkring os. Vi kontaktede en mand med en lille skov i nærheden og fik lov at træne vores hunde her. Så gik det løs med 2 hunde forspændt. Herefter fik vi meget hjælp af Birthe og Gert Kronholm, vi begyndte at træne sammen og vi kunne snart køre vores første løb med et par lånte hunde fra dem.


Kontakt os gerne - Her bor vi...

Og her bor vores hunde... 

Denne side er sidst opdateret:d. 16.11.2005